Wat kost een website? 5 factoren die belangrijk zijn.

Website laten maken kosten
Studio Maatmerk Logo

Geschreven door Lars

Websites

21-10-2022

Wat kost een website bij Studio Maatmerk?

5 factoren die van invloed zijn op de investering:

  1. Het aantal pagina’s
  2. De ontwerpkosten
  3. De functionaliteiten
  4. De kosten voor onderhoud en hosting
  5. De kosten voor technische realisatie

Je bent op zoek naar een nieuwe website maar eerst wil je weten welke investering daarvoor nodig is. Hoewel elke website maatwerk is, kunnen we toch wel iets zeggen over de prijsstelling die wij hanteren. We hebben een aantal verschillende factoren die bepalend zijn voor de totale kosten van je nieuwe website.

  • Het aantal pagina’s op je website: Een website bestaat meestal uit meerdere pagina’s. Hoeveel pagina’s je nodig hebt, hangt af van je doelstellingen. Een eenvoudige website met een Homepage, Over ons pagina en een Contact pagina is al voldoende voor veel bedrijven. Maar als je bijvoorbeeld een webshop wilt gaan starten, zal je website uit meer pagina’s bestaan. Logischerwijs betekent meer pagina’s, meer benodigde tijd voor het ontwerp en de technische realisatie, dus ook hogere kosten.
  • De ontwerpkosten: Naast het aantal pagina’s, is ook het ontwerp van je website van belang. Een eenvoudig ontwerp is al snel €750,- maar voor een uitgebreider ontwerp met meer functionaliteiten, moet je rekening houden met ontwerpkosten van €1500,- of meer.
  • De functionaliteiten van je website: Een website kan diverse functionaliteiten bevatten. Denk hierbij aan een contactformulier, een blog of een webshop. Hoeveel functionaliteiten je nodig hebt, is afhankelijk van je doelstellingen.
  • De kosten voor het onderhoud en hosting van je website: Nadat je website is afgerond, zullen er kosten zijn voor het onderhoud en hosting ervan. Dit is afhankelijk van de grootte van je website. Een eenvoudige website kost ongeveer €10,- per maand, maar voor een grotere website met meer functionaliteiten ben je al snel €20,- of meer kwijt. Dit is een gemiddelde prijs en afhankelijk van je wensen kan deze prijs hoger of lager uitvallen.
  • De kosten voor het technisch realiseren van je website: Deze kosten zijn afhankelijk van je eigen wensen. Als je een eenvoudige website met weinig pagina’s en functionaliteiten wilt, kun je al snel denken aan €1000,-. Wil je een uitgebreidere website met meer pagina’s en functionaliteiten, dan moet je rekening houden met ontwerpkosten van €2000,- of meer.

Aan de hand van bovenstaande factoren kun je een inschatting maken van de totale kosten voor je nieuwe website. Wil je graag een exacte prijsopgave ontvangen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Bekijk een aantal van onze klantwebsites voor inspiratie (VW&S Group, Infra Plus, Recomfort, Greensane).

Meer Maatmerk.

WordPress webshop laten maken

WordPress webshop laten maken

Wordpress webshop Ben je op zoek naar een professioneel bedrijf dat je kan helpen bij het bouwen van een WordPress...